info@immosfera.com
logo
Guia completa per entendre i manejar els vicis ocults en una propietat

Abans de comprar un habitatge cal considerar possibles defectes ocults que podrien no ser evidents quan es fan les visites. Aquests vicis, com humitats, esquerdes a la fonamentació, acabats defectuosos, problemes d'aïllament, o errors al sistema elèctric, no sempre es detecten a simple vista i poden causar sorpreses desagradables després de la compra. A Immosfera t'oferim una guia completa per entendre i manejar aquesta situació.

Els defectes ocults es defineixen com aquells problemes preexistents a la propietat, greus i no fàcilment visibles per al comprador. Per evitar problemes, és recomanable fer una inspecció exhaustiva de l'immoble, idealment amb l'ajuda de professionals com a arquitectes o experts en construcció. Durant la visita, és important revisar detalladament cada àrea de la llar, incloent-hi sostres, parets, pisos, finestres i portes. També cal verificar el funcionament de les instal·lacions elèctriques i de la fontaneria.

A més, és útil demanar al venedor un historial de manteniment per conèixer reparacions anteriors. Els vicis ocults poden incloure des d’humitats fins a fallades a portes i finestres, per la qual cosa també han de ser inspeccionats minuciosament.

Segons el Codi Civil, el venedor està obligat a respondre pels defectes ocults que facin l'immoble inadequat per utilitzar-los, sempre que el comprador no els pogués detectar fàcilment. Si després de la compra es descobreixen aquests vicis, el comprador té dues opcions legals: exigir la rescissió del contracte amb la devolució del preu pagat i possibles danys i perjudicis si el venedor coneixia els defectes, o sol·licitar una reducció proporcional del preu en funció del valor perdut del bé.

El comprador té un termini de sis mesos per reclamar defectes ocults, ja sigui mitjançant una reclamació extrajudicial o un procés judicial. Aquest temps és essencial per garantir que es puguin prendre les mesures adequades per solucionar el problema o compensar el comprador.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *