info@immosfera.com
logo
Terrasses obertes vs. terrasses tancades: Pros i contres

L'elecció entre una terrassa oberta i una terrassa tancada depèn de diversos factors, com ara el clima, l'ús previst i les preferències personals. Cada opció té els seus propis pros i contres i a Immosfera et parlem de quins són.

Terrasses Obertes

Pros:

● Sensació d'espai a l'aire lliure: les terrasses obertes brinden una sensació d'amplitud i de connexió amb la natura. Són ideals per gaudir de l´aire lliure i la llum del sol.

● Vistes clares: no hi ha barreres visuals com finestres o parets, cosa que permet gaudir de vistes panoràmiques.

● Versatilitat: són perfectes per a àrees d'entreteniment en climes càlids i es poden personalitzar amb para-sols, tendals o pèrgoles.

Contres:

● Exposició a les inclemències del temps: les terrasses obertes poden ser incòmodes durant pluges, vents forts o altes temperatures.

● Manteniment: requereixen més manteniment a causa de l'exposició a elements com la pluja, la neu i els raigs UV, cosa que pot resultar en un desgast més ràpid dels materials.

● Privadesa limitada: la manca de barreres físiques pot comprometre la privadesa de la terrassa.

Terrasses Tancades

Pros:

● Protecció contra les inclemències del temps: les terrasses tancades ofereixen protecció contra les inclemències del temps, cosa que en permet l'ús durant tot l'any.

● Privadesa: ofereixen un espai més privat i segur per a activitats a l'aire lliure.

● Menys manteniment: en estar protegides, els materials de la terrassa tendeixen a durar més i requereixen menys manteniment.

● Major eficiència energètica: poden millorar l'eficiència energètica de casa teva en proporcionar aïllament addicional.

Contres:

● Major cost inicial: la construcció d'una terrassa tancada sol ser més costosa degut a la necessitat de finestres i estructures addicionals.

● Menys connexió amb l'aire lliure i vistes restringides: les terrasses tancades poden limitar la sensació d'estar a l'aire lliure i bloquejar l'entrada de llum natural i limitar les vistes panoràmiques i la interacció amb l'entorn circumdant.

En última instància, l’elecció entre una terrassa oberta i una tancada dependrà de les teves necessitats i preferències. Si viviu en una regió amb climes extrems, una terrassa tancada pot ser la millor opció per aprofitar l'espai durant tot l'any. D'altra banda, si valoreu la connexió amb la natura i teniu un pressupost més ajustat, una terrassa oberta pot ser l'elecció adequada. També és possible optar per solucions híbrides, com ara terrasses que es poden tancar amb cortines o vidre lliscant, per combinar el millor dels dos mons.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *