info@immosfera.com
logo
Entenent els temps: El termini de devolució de la fiança en lloguers

Una part fonamental de qualsevol transacció de lloguer és la fiança. Aquesta suma de diners, pagada per l'inquilí a l'arrendador a l'inici del contracte, serveix com a garantia contra possibles danys o incompliments per part de l'inquilí. Tot i això, un dels aspectes menys compresos d'aquesta transacció és el termini per a la devolució de la fiança una vegada finalitzat el contracte d'arrendament.

A Espanya, la llei estableix que el termini màxim per a la devolució de la fiança és d'un mes des de la data en què l'inquilí lliura les claus al propietari, sempre que no hi hagi deutes pendents o danys a la propietat. Aquest període d'un mes es compta a partir del lliurament de les claus i de la liquidació de les despeses de la comunitat de propietaris i de subministraments si cal.

És important considerar que aquest període pot fluctuar segons la normativa vigent a la localitat i les condicions particulars del contracte d'arrendament. Per exemple, alguns contractes poden estipular un termini diferent per a la devolució de la fiança, però en cap cas no pot ser superior a un mes.

A més, és crucial que tant l'arrendador com l'inquilí facin un inventari detallat de l'estat de la propietat a l'inici i al final del contracte d'arrendament per ajudar a determinar si hi ha danys que justifiquin la retenció total o parcial de la fiança. Si hi ha desacords sobre l'estat de la propietat, és recomanable recórrer a un mediador o professional per resoldre la disputa de manera justa i equitativa.

A Immosfera entenem la importància d'aclarir els termes i condicions relacionats amb la fiança i el termini de devolució. El nostre objectiu és garantir una experiència de lloguer transparent i sense contratemps tant per a arrendadors com per a llogaters.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *