info@immosfera.com
logo
Solucions solars: Troba la superfície perfecta per als teus panells

Encara que sovint veiem panells solars instal·lats a teulades, aquests no són els únics llocs adequats per a la seva col·locació. En realitat, qualsevol superfície que rebi llum solar directa pot servir, sempre que els panells es muntin sobre una estructura apropiada.

És fonamental conèixer no només les possibles superfícies per a la instal·lació de panells solars, sinó també els requisits que cadascuna ha de complir per maximitzar l'exposició solar. A Immosfera et parlem sobre la superfície perfecta per instal·lar panells solars.

Teulades: l'opció més comuna

Les teulades i cobertes solen ser les ubicacions preferides per als panells solars a causa de les condicions ideals: alçada i angle d'inclinació. Això permet aprofitar l'espai sense afectar l'estètica de l'edifici ni fer front a complicacions durant la instal·lació. Les limitacions principals en aquesta opció són l'espai disponible i la presència d'ombres projectades per altres elements.

Cobertes planes

En el cas de les cobertes planes, encara que els panells necessiten certa inclinació per funcionar amb màxima eficiència, és possible instal·lar-los amb una estructura que els proporcioni l'angle necessari.

Panells solars a terra

Si no és viable muntar els panells a la teulada, el terra és una alternativa vàlida. Entre els seus avantatges hi ha la facilitat d'instal·lació, ja que només cal un sòl ferm per fixar l'estructura, i la possibilitat de reduir costos en evitar feines en alçada. A més, el manteniment i la neteja dels panells són més senzills, cosa que contribueix a una major eficiència, atès que la producció depèn tant de la radiació solar com de l'estat dels panells.

No obstant això, aquesta opció també presenta inconvenients, com la pèrdua d'espai i un impacte visual més gran. A més, és crucial triar una àrea buidada per evitar ombres que puguin reduir l'eficiència dels panells.

Marquesines solars

Les marquesines, estructures metàl·liques que es troben sovint en aparcaments, són una altra opció versàtil. En entorns domèstics, poden instal·lar-se en forma de teulades a àtics, porxos o garatges, proporcionant tant autoconsum energètic com una àrea addicional d'ombra.

Altres superfícies possibles

Encara menys ideals, les terrasses i façanes també poden albergar panells solars. En terrasses, els panells poden fixar-se a baranes o murs, i a façanes, s'instal·len en estructures coplanars, cosa que col·loca els panells en posició vertical. No obstant això, la producció pot ser limitada a causa de l'orientació i la verticalitat dels panells. A més, en edificis residencials, qualsevol modificació a la façana ha de ser aprovada per la comunitat de propietaris.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *