info@immosfera.com
logo
Com iniciar-se en el món de les rendes immobiliàries i viure’n d’això

Si considereu invertir en béns arrels, és natural que sorgeixin moltes preguntes: és un bon moment per comprar propietats i llogar-les? És viable viure d'ingressos per lloguer? Quantes propietats es necessiten per obtenir una rendibilitat significativa?

No us preocupeu, a Immosfera abordem aquests dubtes, ja que la gestió patrimonial es pot convertir en una font d'ingressos important si es realitza correctament.

És possible viure dels ingressos de lloguer?

La idea d'adquirir una propietat per llogar-la i obtenir ingressos mensuals pot semblar obsoleta, però en realitat és un enfocament que ha demostrat ser efectiu al llarg del temps. Aquest mètode assegura un flux d'efectiu constant sense necessitat d'una feina activa. Tot i que no és un camí ràpid i requereix planificació, finançament i coneixements del mercat, està considerat com una de les inversions més segures.

Per què invertir en immobles ara?

Actualment, el mercat immobiliari és favorable per a la inversió. Primer, les propietats ofereixen protecció contra la inflació, ja que tendeixen a augmentar-ne el valor i, per tant, també el preu dels lloguers. A més, la demanda de lloguer continua en augment i, finalment, els impostos per a propietaris no són excessius, i hi ha desgravacions fiscals disponibles.

Comença a estalviar

El primer pas per invertir és estalviar. Sense un capital inicial, serà complicat adquirir propietats. Per exemple, si vols comprar un habitatge de 45.000 euros i el banc en finança el 90%, hauràs de comptar amb 13.500 euros per cobrir les despeses inicials.

Adquireix una propietat

Amb estalvis acumulats, és hora de considerar la compra d'un immoble. Avalua factors com ara la necessitat de reformes, la ubicació i el potencial de rendibilitat. Si optes per un habitatge de segona mà, una reforma ben planificada pot augmentar-ne el valor i facilitar un lloguer més alt, generant un flux de caixa positiu.

Reinversió i creixement

Quan la propietat comenci a generar ingressos, és essencial reinvertir aquests beneficis. Així podreu ampliar el vostre patrimoni immobiliari. En un exemple, si el lloguer és de 400 euros mensuals, amb despeses de 70 euros, el teu flux de caixa seria de 190 euros. Per assolir una independència financera sostenible, necessitaràs diverses propietats, calculant que entre 8 i 9 podrien ser necessàries per generar un ingrés net adequat.

Com has vist, l'estalvi, la inversió estratègica en béns arrels i la reinversió són claus per viure dels lloguers, però aquest procés no és senzill ni ràpid; requereix temps, esforç, formació continuada i assessorament professional.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *