info@immosfera.com
logo
L’art de decorar menjadors petits: 5 Idees que funcionen

Decorar un menjador petit pot semblar una tasca senzilla, però en realitat presenta certs desafiaments. Encara que sembli que només necessites una taula, cadires i alguns elements decoratius, la realitat és que la mida limitada de l'espai requereix una planificació acurada. A Immosfera et mostrem cinc idees que funcionen si vols optimitzar el teu menjador petit i aconseguir un ambient funcional i agradable.

  1. Taules no massa grans

La taula és l'element central del menjador, per la qual cosa és fonamental que les dimensions siguin proporcionals a l'espai disponible. Evita taules grans que sobrecarreguin l’ambient. Una taula extensible o amb ales abatibles és una opció excel·lent, ja que permet guanyar espai quan no està en ús. Les taules circulars també són recomanables perquè ocupen menys espai i permeten acomodar més comensals.

  1. Cadires amb braços

Si el teu menjador és petit, les cadires sense recolzabraços són més funcionals, ja que ocupen menys espai. Tot i que les cadires amb braços són elegants, no són pràctiques en espais reduïts. Si prefereixes aquest estil, pots col·locar-les als extrems de la taula i fer servir cadires més compactes als laterals.

  1. No posar gaires mobles

Per aconseguir que el menjador sembli més gran, és important evitar la sobrecàrrega de mobles. Opta per peces senzilles i funcionals, i deixa espai per moure't còmodament al voltant de la taula. Si necessites emmagatzematge, considera prestatges en comptes de mobles voluminosos. Un mirall també pot ajudar a ampliar l'espai visualment.

  1. Ús de catifes

En un menjador petit, les catifes no són recomanables, ja que poden fer que l’espai es vegi més reduït. A més, no són gaire pràctiques en àrees on és fàcil que caiguin engrunes o restes de menjar.

  1. Il·luminació adequada

La il·luminació ha d'estar equilibrada amb la mida del menjador. Una llum excessiva pot ser aclaparadora. A més, col·loca el llum a una alçada adequada (entre 70 i 80 cm sobre la taula) per il·luminar correctament sense obstruir la vista.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *