info@immosfera.com
logo
Documentació essencial per posar el teu immoble en venda

En el procés emocionant de posar a la venda la teva propietat, és essencial comptar amb la documentació adequada per agilitzar i garantir una transacció exitosa. A Immosfera entenem la importància de tenir tots els papers amb vista per oferir als compradors potencials la confiança necessària, per això, et mostrem quina és la documentació essencial que necessitaràs per posar el teu immoble al mercat.

❖ Títol de Propietat

Aquest document és la prova legal que sou el propietari legítim de l'habitatge. Assegureu-vos de tenir una còpia actualitzada i verifiqueu que no hi hagi càrregues ni gravàmens que puguin complicar la venda.

❖ Certificat d'Eficiència Energètica

Es tracta d'un certificat obligatori en vendre una propietat i proporciona informació sobre el rendiment energètic de l'immoble, que pot influir en la decisió de compra dels compradors potencials preocupats per la sostenibilitat.

❖ Impostos i pagaments al dia

És fonamental demostrar que esteu al dia amb els pagaments d'impostos locals, com l'IBI (Impost sobre Béns Immobles), i altres despeses associades. Això evita sorpreses desagradables durant el procés de venda.

❖ Plànols i llicències

Proporcionar plànols actualitzats i les llicències de construcció corresponents és essencial. Els compradors aprecien conèixer la distribució exacta de la propietat i assegurar-se que tot estigui en regla.

❖ Nota Simple del Registre de la Propietat

Aquest document proporciona informació detallada sobre la situació jurídica de la propietat, incloent-hi possibles limitacions o càrregues. Obtenir una nota simple recent és clau per transmetre confiança als compradors.

❖ Rebuts de Despeses Comunitàries

Si la propietat està en una comunitat, assegureu-vos de tenir els rebuts de despeses comunitàries al dia, ja que és una mostra de responsabilitat i transparència financera.

❖ Informe d'Inspecció Tècnica de l'Edifici (ITE)

A edificis més antics es pot requerir aquest document, ja que és un informe que avalua la seguretat estructural de l'edifici i és crucial per a propietats més antigues.

Preparar tota aquesta documentació amb antelació facilita el procés de venda i ofereix als compradors la tranquil·litat que estan invertint en una propietat legal i lliure de problemes. A Immosfera t'assistirem a cada pas del camí per garantir una venda reeixida i sense complicacions.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *