info@immosfera.com
logo
Puc reclamar si el meu habitatge en construcció no compleix amb les especificacions acordades?

Quan s'adquireix un habitatge en construcció, és crucial assegurar-se que el resultat final compleixi amb les especificacions acordades. Encara que els promotors immobiliaris s'esforcen per oferir projectes d'alta qualitat, és possible que et trobis en la situació que el teu futur habitatge no compleix amb les expectatives pactades. En aquest escenari, és important conèixer els teus drets i opcions per a prendre mesures adequades.

En primer lloc, és fonamental revisar detingudament el contracte de compravenda i qualsevol documentació relacionada amb la construcció del teu habitatge. Aquests documents haurien de detallar les especificacions acordades, des dels materials utilitzats fins als terminis de lliurament, si descobreixes discrepàncies entre el promès i el lliurat, tens el dret de reclamar.

La llei de defensa del consumidor recolza als compradors en situacions com aquesta. Has de documentar qualsevol desviació de les especificacions acordades, ja sigui mitjançant fotografies, informes d'experts o comunicacions escrites amb el promotor. Com més gran sigui la quantitat de proves que posseeixis, més robust serà el teu argument.

El teu primer pas hauria de ser contactar al promotor o constructor per a expressar les teves preocupacions de manera formal. Moltes vegades, els problemes poden resoldre's mitjançant negociacions directes. Si el promotor és cooperatiu, podrien oferir solucions com a correccions, reemborsaments o compensacions.

En cas que l'aquest no respongui o no estigui disposat a abordar les teves inquietuds, és aconsellable buscar assessorament legal. Un advocat especialitzat en dret immobiliari pot avaluar el teu cas, brindar-te orientació sobre els teus drets i ajudar-te a prendre les mesures legals apropiades.

També existeixen organismes reguladors o associacions de la indústria que poden intervenir en casos de disputes entre compradors i promotors, per la qual cosa investigar aquestes opcions addicionals pot enfortir la teva posició i proporcionar una via alternativa per a resoldre el problema.

Si el teu habitatge en construcció no compleix amb les especificacions acordades, no et quedis de braços plegats. Amb un coneixement clar dels teus drets i l'assessorament adequat, pots reclamar i buscar una solució que garanteixi que la teva inversió immobiliària compleixi amb les teves expectatives.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *