info@immosfera.com
logo
Diferències crucials: Terreny urbà, urbanitzable i no urbanitzable explicats

Els termes "terreny urbà", "urbanitzable" i "no urbanitzable" són fonamentals en l'àmbit de la construcció i la compra d'habitatges, però sovint generen confusió. A Immosfera t'expliquem les diferències.

Un terreny urbà, també conegut com a sòl edificable, està designat en la planificació urbanística d'una localitat i compta amb els permisos necessaris per a la construcció, així com amb infraestructures urbanes com aigua, electricitat i accés a vies. Aquests terrenys tenen el preu més alt a causa de la disponibilitat de l'edificació.

D'altra banda, el sòl urbanitzable és aquell que encara no ha estat urbanitzat, però es preveu que ho sigui en el futur. Tot i que no tenen infraestructures urbanes, es poden convertir en edificables amb el temps, especialment si es consideren estratègics per al creixement de la ciutat. De vegades, l'ajuntament pot sol·licitar la cessió de part del terreny per a serveis públics.

En contrast, el terreny no urbanitzable es troba fora del sòl urbà i urbanitzable, i no pot ser urbanitzat degut al seu valor, natural, paisatgístic, agrícola o forestal. En aquests terrenys està prohibida la construcció d'edificis, encara que es permeten algunes construccions auxiliars o de serveis sota certes regulacions.

La diferència clau entre terreny urbà i urbanitzable rau en la seva capacitat actual per a la construcció, sent els primers adequats per edificar immediatament, mentre que els segons requereixen urbanització prèvia. A més, els terrenys urbans poden ser consolidats o no consolidats, amb aquests darrers necessitant operacions addicionals per completar la seva urbanització abans de la construcció.

Entendre i comprendre les diferències entre terreny urbà, urbanitzable i no urbanitzable és crucial a l'hora de prendre decisions relacionades amb la construcció, compra o instal·lació d'habitatges prefabricats, ja que cada concepte implica diferents condicions i regulacions que n'afecten l'ús i el valor.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *