info@immosfera.com
logo
Flex Living: Una tendència global en creixement

El flex living, un subsector en auge a Espanya, ofereix solucions habitacionals temporals sota el concepte de flexibilitat, gestionades professionalment i amb serveis inclosos. Aquest model respon a una demanda creixent d'allotjament flexible, especialment entre joves professionals, estudiants i nòmades digitals. A Immosfera et parlem sobre aquesta tendència global que està en creixement.

Des del 2020, el nombre de llits de flex living s'ha multiplicat per quatre, arribant al voltant de 8.000 llits en l'actualitat, i es preveu que per al 2025, l'estoc es dupliqui, vorejant els 20.000 llits, amb el 75% dels llits actualment operatius concentrats a Madrid i Barcelona, ​​i altres zones emergents com València, Màlaga i Biscaia.

Aquest model ofereix diverses opcions com ara coliving, cohousing, multiliving, residències d'estudiants i sènior living, en resposta a les necessitats canviants de la societat. Els inversors estan veient al flex living una alternativa atractiva.

Segons els operadors del sector, s'espera que el flex living representi el 57% dels llits totals en l'àmbit global els pròxims anys, amb Espanya emergint com un mercat important. L'ocupació mitjana d'aquests actius és del 94%, i les tarifes mitjanes oscil·len entre 600 € i 1.500 € per mes a Madrid, i entre 700 € i 1.500 € a Barcelona, ​​amb preus més alts per la seva ubicació cèntrica.

El flex living es destaca per la seva flexibilitat en la durada de l'estada, la inclusió de serveis com ara neteja, wifi i seguretat, així com per l'oportunitat de formar part d'una comunitat que comparteix interessos i experiències. A més, ofereix un preu competitiu en comparació del lloguer tradicional o els hotels, amb la comoditat d'incloure tots els serveis en una sola factura mensual.

Tot i el seu creixement ràpid, persisteixen dubtes sobre la seva regulació i el seu impacte en la rendibilitat per als inversors. No obstant això, al mercat immobiliari espanyol, el flex living està guanyant terreny ràpidament a causa de la demanda d'habitatges adaptables i versàtils, cosa que promet un creixement continu en el futur.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *