info@immosfera.com
logo
La causa de necessitat: Raons per finalitzar un contracte de lloguer

A Espanya, tant els preus dels habitatges en venda com els lloguers continuen a l'alça, incentivant molts a optar pel lloguer per a flexibilitat residencial. Tot i això, sorgeix la interrogant sobre quan un propietari pot recuperar un habitatge llogat per necessitat. A Immosfera t'expliquem les raons que hi ha per poder finalitzar un contracte de lloguer.

El desnonament per causa de necessitat passa quan l'arrendador requereix l'habitatge per utilitzar-lo o el dels seus familiars, com estableix la llei. Els contractes de lloguer es renoven automàticament anualment, llevat que l'inquilí s'hi oposi, estenent-se fins a un mínim de cinc anys.

La llei especifica que la pròrroga obligatòria es pot evitar si l'arrendador notifica a l'inquilí la necessitat de l'habitatge amb almenys dos mesos d'antelació al requeriment. Aquesta comunicació ha de ser clara i abonada per una necessitat real, no merament capritxosa.

Per recuperar l'habitatge, el propietari ha de provar que el necessita per a si mateix, els seus familiars o excònjuge, i no n'hi ha prou amb una mera notificació a l'inquilí. Si el propietari no ocupa l'habitatge en tres mesos, l'inquilí pot exigir un contracte nou sota les mateixes condicions.

Es pot resistir l'inquilí? Només si l'arrendador no compleix tots els requisits legals. En cas contrari, l'inquilí ha de desallotjar en el termini establert, o es recorrerà a un procés judicial de desnonament amb possibles conseqüències econòmiques per a l'inquilí.

El desnonament per necessitat implica un equilibri entre els drets de l'arrendador i de l'inquilí. El compliment dels procediments legals és crucial per a ambdues parts, evitant conflictes i garantint una transició justa a la tinença de l'habitatge.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *